Skrzypiące sprężyny w fotelach

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • daniolord
    Classic
    • 2010
    • 24

Jeżeli puścisz sygnał (grę albo w film w hd 1080p) to napewno odczujesz różnicę. Przy filmie w divixie, albo grze nie obsługującej hd raczej nie będzie widać...
    lepiej źle jechać niż dobrze iść ;]
  • karfin
    Drive
    • 2009
    • 79

Witam. Jak kupiłem moją octavie to po poprzednim właścicielu trzaskało, trzeszczało itd. dosłownie wszystko. Po pół roku mojego użytkowania wszystko zamilkło. Teraz słychać już tylko świerszcze i skrzypiące sprężyny w okolicy lędźwi. Wyczaiłem że jak je reguluję to skrzypi mniej lub bardziej. Macie na to jakiś pomysł jak się tego pozbyć - nie pozbywając się całych siedzeń

Komentarz

• Vipok3
      Drive
      • 2010
      • 49

Oparcie się rozbiera od dołu, a tam jest mechanizm regulacji podparcia lędźwi i to skrzypi. A sprężyn tam nie ma.
      ALH 90 KM+Chip, 2004r. Ambiente

Komentarz

• karfin
        Drive
        • 2009
        • 79

Aha. A jakiś dokładniejszy instruktarz jak je rozebrać, da się tam jakoś dostać bezproblemowo czy trzeba by coś pruć??

Komentarz

• Vipok3
          Drive
          • 2010
          • 49

Nic nie trzeba pruć, w dolnej części oparcia poszycie jest łączone. Pochylić oparcie do przodu,to będzie łatwiejszy dostęp. Trzeba trochę odwinąć materiału i jest dojście do mechanizmu. Problem jest z montażem, trudno naciągnąć materiał, ale wykonalne. Powodzenia.
          ALH 90 KM+Chip, 2004r. Ambiente

Komentarz

• karfin
            Drive
            • 2009
            • 79

Dzięki. Zabiorę się za to w przyszłym tygodniu.

Komentarz

Pracuję...